Tampereen Vasemmisto valoi toivoa tulevaan ja valitsi uuden puheenjohtajan

Tampereen uudet puheenjohtajat: PJ Anu Ropponen, 1. varapuheenjohtaja Liban Sheikh ja 2. varapuheenjohtaja Jouni Sirén.

Anu Ropponen on Tampereen Vasemmiston uusi puheenjohtaja. Hän sosiaalityöntekijä ja puurtanut Tampereen Vasemmistossa mm. varapuheenjohtajana. Anu onollut myös ehdokkaana vaaleissa ja varmistanut hyvällä vaalityöllään ja äänimäärällään vasemmiston menestyksen niin kunta- kuin aluevaaleissa. Anu joutui osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä, ja sai siksi virtuaalisen kukkakimpun ja raikuvat etäaplodit.

Kymmenen vuotta Tampereen Vasemmistoa luotsannut Jouni Sirén jakaa nyt kokemustaan toisen varapuheenjohtajan paikalta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin vasemmiston kaupunginvaltuutettu Liban Sheikh.


Syyskokous oli ensimmäinen, jossa kaikilla tamperelaisilla Vasemmistoliiton jäsenillä oli äänioikeus. Painopisteiksi vuodelle 2023 kokous määritteli eduskuntavaalien lisäksi toiminnan kehittämisen, erityinen huomio viestintään ja matalan kynnyksen tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Viestinnässä otettiinkin jo kokouksessa iso askel, kun Tampereen Vasemmiston uudet verkkosivut esiteltiin ja julkistettiin tässä osoitteessa tampereenvasemmisto.fi.

Tampereen Vasemmiston uusi kunnallistoimikunta

Kunnallistoimikuntaan valittiin puheenjohtaja Anu Ropposen ja varapuheenjohtajien Liban Sheikhin ja Jouni Sirénin lisäksi kymmenen muuta varsinaista jäsentä. He ovat Leena Haapa-aho, Oskari Jokinen, Sami Kaita, Raine Koivumäki, Tuomas Lahtinen, Minna Malkamäki, Tapani Peltomaa, Markku Uusiniemi, Sanna Viherlehto ja Tuija Vuorinen. Varajäseniksi valittiin Johanna Repo, Johanna Laine, Johan Valli ja Aaron Kallinen.


Venäjän käymä hyökkäyssota Ukrainassa ja sen seurannaisvaikutukset inflaatioineen ja energiakriiseineen heijastuivat kokousväen puheissa, mutta esille nostettiin erityisesti nykyisen hallituksen toivoa herättäviä saavutuksia, joista porvarillinen media vaikenee.

Hallituksen saavutuksia voi oikeasti hehkuttaa

Esimerkkinä hallituksen saavutuksista mainittiin, että työllisyysaste on jopa hämmentävän korkea. Työllisyysasteen trendiluku oli marraskuussa 74,4 prosenttia. Jos tilastointitapaa ei olisi muutettu kesken vaalikauden, se olisi 75,4 prosenttia, eli yli sen 75 prosentin, minkä hallitus asetti kesällä 2019 tavoitteeksi. Minkä tahansa muun hallituksen tällaista saavutusta olisi juhlittu valtamediassa suurena voittona.

– Meillä on hallitus, joka teki koulutusuudistuksen, pidensi oppivelvollisuutta 18 vuoteen ja takasi toisen asteen opetuksen maksuttomuuden. Meillä on hallitus, joka on satsannut eriarvoisuuden vähentämiseen ja luontokadon ja ilmastokatastrofin estämiseen, meillä on hallitus, joka on luonut toivoa kaikkien tulevaisuuteen – ei harvojen, sanoi mm. puheenvuorossaan Veijo Laitinen.


Minna Minkkinen valoi vaali-innostusta


Vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja Minna Minkkinen jaksoi myös lietsoa Tampereen Vasemmiston syyskokouksen osanottajiin optimismia ja toivoa.

– Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat onko meillä kokoomuksen johtama hallitus, joka leikkaa miljardeja
sosiaaliturvasta ja -etuuksista ja samalla tarjoaa verohelpotuksia rikkaimmille. Vai nykyisen kaltaiselle pohjalle rakentuva hallitus, joka jatkaisi tasa-arvon tiellä kohti ilmastoviisasta tulevaisuutta.

– Vasemmistoliiton vaalimenestys myös kotikaupungissamme Tampereella osaltaan ratkaisee tämän, sanoi Minna Minkkinen.